Nő volt a teherbe esett férfi

Vágólapra másolva!
Gyermeket vár egy amerikai férfi. Pontosabban papíron férfi, valójában nő volt, akin nemváltoztató műtétet hajtottak végre, de meghagyták női nemi szerveit. Thomas Beatie-nek felesége is van, de neki nem lehet gyereke, ezért vállalta a férj a terhességet. Kislányuk júliusban születik.
Vágólapra másolva!

Egy amerikai férfi, aki korábban nő volt azt állítja, hogy terhes, és júliusban lánygyermeknek ad életet. Thomas Beatie az amerikai The Advocate című, melegekkel foglalkozó lapnak számolt be teherbe esésének körülményeiről.

A 34 éves, az USA Oregon államában élő Beatie azt írta, "annak ellenére, hogy a hasam egy fejlődő új élettől gömbölyödik, biztosan érzem, hogy férfi vagyok". Pedig eredetileg nőnek született, jóllehet nemváltoztató műtétet hajtottak végre rajta, hivatalosan is nemet váltott, és feleségül vett egy nőt. Gyermeket mégsem szülhetet neki felesége, Nancy, mivel neki eltávolították a méhét. Beatie azonban a nemváltoztató műtét során úgy döntött, nem távolíttatja el női nemi szerveit.

"Mivel a sterilizáció nem kötelező feltétele a nemváltoztató műtéteknek, úgy döntöttem, csak a mellemet műttetem meg, és tesztoszteronkezelést kérek" - írta a The Advocate First Person című rovatában megjelent írásában Beatie. Az egykori nő így végül csak annyit tett, hogy abbhagyta a tesztoszteronkezelést - négy hónap után visszaállt havi ciklusa -, és még csak női nemi hormonokat vagy termékenységjavító gyógyszereket sem kellett beszednie. Spermát spermabankból vett hosszas küszködés után - pszichológiai vizsgálatok és etikai bizottságok előtt kellett bizonygatniuk alkalmasságukat a gyerekvállalásra -, és végül otthoni mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttek párjával, mivel több orvos elutasította ez irányú kérésüket.

"Az orvosok hátrányosan megkülönböztettek, hitükre hivatkozva elküldtek bennünket. Egészségügyi dolgozók elutasították, hogy férfinak szólítsanak és hogy Nancyt a feleségemnek tekintsék. A recepciósok kinevettek. Sem barátaink, sem családunk nem támogatott, Nancy rokonaiknak többsége nem is tudja, hogy transznemű vagyok" - írta Beatie. Kilenc orvossal próbáltak zöld ágra vergődni.

Az első teherbe esés azonban problémás volt. Méhen kívüli terhességet eredményezett, ráadásul hármasikrek sikerültek. Meg kellett műteni, az összes embriót eltávoltani, és kivették a jobb oldali petevezetékét is. Másodjára jól sikerült, lánygyermeket vár.

Szomszédai szkeptikusak: "Nem mondanám, hogy igazán terhesnek néz ki. Én is ki tudom úgy tolni a pocakomat, hogy úgy nézzek ki. Nekem ez elég bizarr. Nem tudom, hogy elhiggyem-e" - idézte az amerikai ABC televízó egyiküket. A The Advocate szerint Beatie valóban terhes, amit orvosa igazolt a lapnak.