Húsmérgezésben halt meg több kanadai

Vágólapra másolva!
Eddig tizenkét fertőzőtt hús miatti haláleset ügyében nyomoznak a kanadai hatóságok. A torontói élelmiszer-biztonsági hatóság szerint azonban a fertőzésnek még további áldozatai is lehetnek, mivel az egészséges hústermék nem különböztethető meg a mérgezőtől.
Vágólapra másolva!

A kanadai Élelmiszer-biztonsági Hálózat szóvivője közölte, hogy eddig hat áldozaton állapították meg a mérgezést, hatot még vizsgálnak. A listeriosis bakteriális fertőzésnek 70 nap a lappangási ideje, ezért a következő két-három hónapban még újabb megbetegedhetésekre is lehet számítani a Maple Leaf Foods fertőzött húskészítményének fogyasztása miatt. A cég készételeit okolják a listeriosis fertőzés kirobbanásáért.

A listeriosis különösen a legyengült immunrendszerű embereket, főleg gyermekeket, idősebbeket veszélyeztet, és a fertőzés tünetei: láz, fejfájás, hasi fájdalom és hasmenés.

A kanadai lapok az eset kapcsán az eddig legsúlyosabb élelmezési válságról írnak. A Maple Leaf egyik azóta bezárt torontói üzemét gyanúsítják a fertőzéssel. Innen az ország több tartományába szállítottak árut, és ezek közül 220-féle terméket vettek le a pultokról mintegy 20 millió dolláros költséggel.