Diákokra omlott egy orosz iskola lépcsőháza

Vágólapra másolva!
Egyszerre folyt felújítás és tanítás egy orosz iskolában Beljajevkán, ám amikor kiemeltek egy ablakot, a leromlott állagú épület lépcsőháza összeomlott. Öt gyerek halt meg.
Vágólapra másolva!

Öt gyerek meghalt, amikor összeomlott egy iskola lépcsőháza az Orenburgi megyében fekvő Beljajevkán szerda reggel. Az első hírek szerint a lépcsőház első és második emelet közötti része omlott le, amikor az épületben több száz gyerek, tanár és munkás tartózkodott. Tizenegy gyereket kórházba vittek, közülük többet a romok alól mentettek ki. Ugyan a mentőegységek attól tartottak, hogy a romok alatt még nyolc gyerek lehet, de a déli órákra befejezték a törmelék átkutatását, és mást nem találtak.

Az iskolában párhuzamosan folyik a tanítás, az ablakok cseréje és a renoválás. Az előcsarnok egyik ablakának kiemelése eredményezte az omlást, szakértők szerint azért, mert a hatvanas évek elején felhúzott épület elöregedett.

Hasonló omlások történtek már oroszországi iskolákban. Tavaly szeptemberben a baskíriai Szalavatban omlott be a mennyezet egy iskolaépületben. Akkor senki nem sérült meg, mert a gyerekek néhány perccel az omlás előtt elhagyták az iskolát. A Rosztovi megye egyik iskolájában 2005-ben ugyancsak renoválás közben egy főfal omlott le, három ember életét kioltva.