Két ukrán iskolás halt meg futás közben

Vágólapra másolva!
Két iskolás halt meg szerdán Ukrajna két általános iskolájában tornaóra közben. A két diák futás közben lett rosszul, a helyszínre kiérkező orvosok egyikük életét sem tudták megmenteni.
Vágólapra másolva!

Két iskolás halt meg tornaórai futás közben egy nap alatt a dél-ukrajnai Zaporizzsjában és a nyugat-ukrajnai Csernyivci megyében - írta csütörtökön a podrobnosti.ua ukrán internetes hírportál.

Az egyik zaporizzsjai iskola 10. osztályos diákja a száz méteres síkfutás közben lett rosszul. A helyszínre érkezett mentőknél nem volt defibrillátor, ezért nem tudták újraéleszteni a tanulót. Az újraélesztő készülékkel megérkező második mentőautó orvosa már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Hasonló eset történt szerdán Novoszelica városban is, ahol egy 12 éves lány lett rosszul, ugyancsak tornaórai futás közben. Az iskola közelében lévő kórházból két perc alatt megérkeztek az orvosok, akik az eredménytelen helyszíni próbálkozások után a klinikán igyekeztek negyedórán át újraéleszteni a diáklányt, de nem jártak sikerrel.