Már 12 áldozata van az észak-oszétiai robbantásnak

Vágólapra másolva!
Már tizenkét halálos áldozata van annak az öngyilkos merényletnek, amely az észak-oszétiai Vlagyikavkazban történt csütörtökön. A Reuters az utóbbi hónapok legsúlyosabb kaukázusi merényleteként jellemzi a robbantást.
Vágólapra másolva!

Már tizenkét áldozat van az Észak-Oszétiában, Vlagyikavkaz városának piacán történt csütörtöki robbantásnak. Egy minibusz-taxira várakozó emberek között robbantott egy öngyilkos merénylő. Taimuraz Mamszurov észak-oszét vezető szerint női merénylőről van szó, akinek maradványait megtalálták. A Reuters tudósítója szerint borzalmas képet mutat a környék, amely az áldozatok testrészeivel van teleszórva. A minibusz kiégett, és a környék épületeinek ablakai 30 méteres körzetben betörtek.

"Épp a megállóban álltunk várva a minibuszra, amikor robbanás dörrent a közelünkben. Úgy megijedtünk, hogy egyszerűen elrohantunk. Csak mikor a kezdeti sokk elmúlt, akkor kértünk orvosi segítséget." - számolt be a történtekről egy 19 éves lány, aki könnyebb égési sérüléseket szenvedett.

Az MTI szerint rajtuk kívül legalább 30 ember sebesült meg a támadásban, melyet eddig semmilyen szervezet nem vállalt magára. A legtöbb áldozatot a bombából kirepülő csavarok szedték. A lehetséges okok közül a Reuters a helyi klánok rivalizálását is kiemeli az általános kaukázusi feszültség mellett. Az észak-oszét vezetés november 8-t gyásznappá nyilvánította az áldozatokra emlékezve.