Bombák robbantak Koszovó szerbek lakta részén

Vágólapra másolva!
Több robbanás rázta meg pénteken a Koszovó északi részén fekvő Kosovska Mitrovicát. A robbanások a város szerbek lakta negyedében történtek. Válaszul a szerbek albán tulajdonban lévő üzleteket gyújtottak fel.
Vágólapra másolva!

Két robbanás rázta meg péntek este a Koszovó északi részén fekvő Kosovska Mitrovicát. A városban, ahol a helyi szerbek és albánok többször összecsaptak már egymással gyújtogatások is történtek.

A rendőrség szombati közlése szerint az első robbanás a város szerbek lakta negyedében egy kávézónál történt, és hét autót tönkretett. Válaszul a szerbek albán tulajdonban lévő üzleteket gyújtottak fel. Miközben a tűzoltók a lángok eloltását végezték, működésbe lépett a második robbanószerkezet is. Három tűzoltó és három másik személy megsebesült a robbanásban. Kórházba szállították őket, állapotuk stabil.

A helyszínen állomásozó NATO-erők és az Európai Unió koszovói rendőrsége (EULEX) megerősítette jelenlétét. Koszovó tavaly februárban egyoldalúan kikiáltotta elszakadását Szerbiából. Szerbia nem ismeri el egykori déli tartománya függetlenségét.