Gyilkossággal gyanúsítanak egy magyar férfit Bécsben

Vágólapra másolva!
Egy 41 éves nő kirablásával és meggyilkolásával gyanúsít az osztrák rendőrség egy magyar férfit, aki őrizetbe vétele után beismerte a gyilkosság elkövetését. A tettes egy villamoson szemelte ki áldozatát, leszállás után követte, megpróbálta elvenni a táskáját, és mikor a nő segítségért kiáltott, több késszúrással végzett vele.
Vágólapra másolva!

Gyilkosság gyanújával őrizetbe vettek az osztrák hatóságok egy 38 éves magyar férfit Bécsben. A férfi a bécsi rendőrség szerint alaposan gyanúsítható azzal, hogy több késszúrással megölt egy 41 éves nőt március 5-én az osztrák főváros Hernals kerületében.

A magyar férfi kihallgatása során bevallotta, hogy ő követte el a gyilkosságot, de azt állította: nem megölni, csak kirabolni akarta az orosz születésű nőt. Zsákmánya 40 euró (körülbelül 12 ezer forint) és egy 180 eurót (54 ezer forintot) érő mobiltelefon volt, amelyet rögtön el is adott. A telefon eladása buktatta le, a Blackberry típusú készülék vezette nyomára a
rendőröket. Kedd éjjel vették őrizetbe a Lugner-City szórakoztatóközpont közelében.

A bécsi tartományi bűnügyi hivatal közölte: a tettes már előre kiszemelte és egy villamoson követte áldozatát. A nő kézitáskája keltette fel az érdeklődését. Miután az asszony leszállt, a férfi a nyomába eredt, majd a megállótól 150 méterre rátámadt. A nő védekezett, és segítségért kiáltozott, mire a támadó elveszítette a fejét, és többször is megszúrta. Áldozatát aztán magára hagyta.

A nyomozók feltételezése szerint valószínűleg több, Bécsben végrehajtott rablásért is felelős a magyar férfi, erre a vallomásából következtetnek.