Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyar halálos áldozata is van az adriai viharoknak

Vágólapra másolva!
A viharos időben leguruló kövek miatt meghalt egy magyar állampolgár szombaton a horvátországi Krk szigetén. A 48 éves budapesti férfi egy barátjával érkezett a nehezen megközelíthető partszakaszra, ahol a tragédia történt. Társa is megsérült.
Vágólapra másolva!

A Jutarnji List napilap internetes kiadása a Tengermellék-Hegyvidék (Primorsko-Goranska) megyei rendőrkapitányság közlésére hivatkozva számolt be arról, hogy kőgörgeteg okozta egy magyar állampolgár halálát Krk szigetén szombaton. A tragédia Stara Baska és Punat települések között, egy nem kiépített strandon történt. A rendőrség vizsgálatot indított az eset kapcsán.

A portál szerint a 48 éves budapesti férfit nem temette be a strandra zuhanó kőgörgeteg, de olyan súlyos ütéseket kapott, hogy belehalt. A férfi egy barátjával érkezett kenuval a csak úszva vagy csónakkal megközelíthető partszakaszra. A jelentések szerint valószínűleg ott akartak aludni, mert a kőgörgeteg mellett megtalálták holmijaikat. A kenut is súlyosan megrongálta a lezúduló kőtömeg.

A férfi szintén 48 éves társa, amikor megindult a lavina, elszaladt segítséget hívni, de ő is könnyebb sérüléseket szenvedett. A Magyar Televízió Híradójának információja szerint egyedül nem tudott visszaevezni Stara Baskába, ezért úszva ment vissza, hogy segítséget kérjen. A férfit most egy fiumei kórházban ápolják, állapota kielégítő. A zágrábi magyar nagykövetség közölte: a rendőrség arról tájékoztatta őket, hogy valószínűleg a kőomlás okozta a tragédiát, és a holttestet a fiumei patológiára szállították boncolásra.

A szerencsétlenség helyszíne fölött egyébként egy családi ház áll. Az ott lakó házaspár is hallotta a lezuhanó köveket. Az asszony azt mesélte a Jutarnji Listnek, hogy a partszakaszon gyakran gyűlnek össze fiatalok, és sokszor hajnalig mulatoznak. "Mintha kiáltást is hallottam volna, meg mintha kövek esnének a vízbe. De ez minden este így van, amikor a fiatalok lent szórakoznak" - mesélte az asszony. A férj azt mondta, hogy ő már 20 évvel ezelőtt is figyelmeztette a helyieket: le kellene robbantani a sziklás részt, mert veszélyes.

A közelben egyébként még egy hasonló labilis sziklafalszakasz van. A férj hozzátette, hogy a part fölött autóút húzódik, amelyen hatalmas kamionok is dübörögnek, és nem csak az ő házuk remeg ebbe bele, hanem a sziklák is.

Horvátország adriai partszakaszán a viharos időjárás több helyütt is gondokat okozott. A horvát televízió közölte, hogy Zadar kikötőjében két komphajó összeütközött a heves széllökések miatt, de senki nem sérült meg. A vízi mentőknek több hajóról is mentenie kellett az utasokat és a személyzetet, számos vízi járművet össze is törtek a hullámok. A hegyi mentőknek a Velebit-hegységben kellett hegymászókat mentenie.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről