Tizenkét ember halt meg egy texasi katonai bázison

Vágólapra másolva!
Tüzet nyitott egy texasi katonai bázison egy pszichiáterként dolgozó férfi. 11 ember meghalt és a támadót is lelőtték. Fort Hood az USA legnagyobb katonai támaszpontja, 40 katona állomásozik ott. Obama elnök az erőszak szörnyű kitörésének nevezte a történteket.
Vágólapra másolva!

Tizenegy ember és a támadó meghalt, 31 megsebesült csütörtökön, helyi idő szerint kora délután, amikor egy fegyveres férfi tüzet nyitott a texasi Fort Hood katonai bázison - mondta a CNN hírtévének Bob Cone tábornok, a bázis szóvivője. A támadó - akit a kiérkező rendőrök lőttek le - a CNN szerint egy őrnagyi rangban szolgáló 39 éves pszichiáter volt. A támadás után két másik katonát is őrizetbe vettek. A sebesültek közül kettő állapota nagyon súlyos.

A támaszponton a katonákat riadókészültségbe helyezték, még a honlapját is lezárták. Az FBI ügynököket küldött a helyszínre, hogy segítsék a nyomozást. Robert Gibbs, a Fehér Ház szóvivője szerint tájékoztatták Barack Obama elnököt is, aki az erőszak szörnyű kitörésének nevezte a történteket. "Elég nehéz az is, mikor a tengerentúli csatákban veszítjük el ezeket a derék amerikaiak. Szörnyű, hogy amerikai földön vették őket tűz alá" - mondta az elnök.

Fort Hood - amely Texas középső részén, Austin és Waco között félúton található - az amerikai hadsereg legnagyobb támaszpontja, mintegy 40 ezer katona állomásozik ott. Itt található az 1. lovashadosztály, a 4. gyalogoshadosztály, a 3. páncélos felderítő ezred, valamint a 13. hadtest támogató parancsnoksága. A bázis ad otthont annak a központnak is, amely a harctéri stressz feldolgozásában segít a katonáknak.