ENSZ-alkalmazottakat raboltak el Szomáliában

Vágólapra másolva!
Négy ENSZ-alkalmazottat raboltak el szomáliai fegyveresek az ország déli részén. A biztonsági erők a túszejtők nyomában vannak.
Vágólapra másolva!

Elrabolták az ENSZ három külföldi és egy helyi alkalmazottját hétfőn Szomália déli részén. A három külföldi, illetve helybeli kollégájuk a fővárostól, Mogadishutól 250 kilométerre északnyugatra fekvő Wajid repülőterére tartott, amikor a légikikötő közelében fegyveresek feltartóztatták az autójukat. Az egyik külföldi kenyai, a másik kettő nyugati - közölte az ENSZ egy magát megnevezni nem kívánó munkatársa. Más források szerint a négy elrabolt személy között csak egy külföldi van.

A világszervezet négy alkalmazottja a Világélelmezési Alapnál, illetve az ENSZ Fejlesztési Programjánál (UNDP) dolgozik. Mohamed Moalim Hasszán helyi vezető szerint dolgoznak a túszok kiszabadításán, a biztonsági erők követik a túszejtők nyomait, és az akció várhatóan nem tart sokáig. Feltételezések szerint az emberrablók a segélyszervezetek tevékenységével elégedetlen helybeli fegyveresek lehetnek.