Megint Obama bőrszínén viccelődött Berlusconi

Vágólapra másolva!
Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök és médiamogul ismét Barack Obama amerikai elnök bőrszínén viccelődött. "Sápadtabb vagyok" nála, mondta egy újságíró kérdésére, hogy miért sikeresebb nála Obama.
Vágólapra másolva!

"Sápadtabb vagyok, mert régóta nem mentem ki napozni. Ő pedig sokkal jóképűbb, fiatalabb és magasabb" - mondta Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök a Nápoly melletti Acerrában, a helyi szemétégető avatásán. Egy újságíró azon kérdésére válaszolt, hogy miért van nagyobb hatása Obama válságkezeléssel kapcsolatos kijelentéseinek, mint az ő szavainak, miközben szinte ugyanazok az elképzeléseik.

Baloldali ellenzéke már novemberben rasszistának nevezte Berlusconit, mivel korábban "jóképű, fiatal és napbarnított" férfinak titulálta az Egyesült Államok első afroamerikai elnökét. Később az olasz kormányfő e kijelentését "szeretetteljes tréfálkozásnak" nevezte. A Reuters szerint azt mondta az őt ért vádakra, hogy nincs humorérzéke annak, aki őt a kijelentéseiért rasszizmussal támadja.

Berlusconinak korábban is sok gondja volt már elszólásaiból: a Reuters 2005-öt emeli ki, amikor arra a kérdésre, hogyan érte el, hogy az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság központja Olaszországba kerüljön Finnország helyett, azt válaszolta: körüludvarolta érte a finn államfőt. Tarja Halonen meghódításáért "be kellett vetnem minden playboyos taktikám" - mondta. Az eset a finn külügynek kevésbé tetszett, be is kérették az olasz nagykövetet.