Hazahozzák a Bolíviában megölt Magyarosi holttestét

Vágólapra másolva!
Csütörtökön szállhat le az a repülőgép Budapesten, amely hazahozza a bolíviai Santa Cruzban lelőtt Magyarosi Árpád holttestét. A három lelőtt férfi közül Rózsa-Flores Eduardót már eltemették bolíviai szülővárosában, az ír Michael Martin Dwyer maradványait pedig hazavitték Írországba.
Vágólapra másolva!

Útnak indították a Magyarosi Árpád földi maradványait tartalmazó koporsót szerdán helyi idő szerint délután 16.30-kor a bolíviai Santa Cruz városból - közölte Józsa Mátyás, Magyarország argentínai nagykövete.

A diplomata, aki La Pazból szerdán tért vissza állomáshelyére, e-mailben közölte az MTI-vel, hogy Juan Carlos Becerra, a holttest elszállíttatásáról gondoskodó bolíviai ügyvéd az AeroSur bolíviai légitársaság madridi járatával útnak indította a koporsót. A gép előreláthatólag közép-európai idő szerint csütörtök délelőtt 10 órakor száll le Madridban. Az ügyvéd arról nem tudott tájékoztatni, hogy a koporsót a spanyol fővárosból melyik járattal küldik tovább Budapestre - írta Józsa Mátyás. A magyar fővárosba várhatóan legkésőbb csütörtökön késő délután megérkezik a koporsó.

A Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport honlapjának adatai szerint csütörtökön három járat érkezik Madridból Budapestre: az első 11 óra 40 perckor, a második 12 óra 20 perckor, a harmadik (a Malév és az Iberia közös járata) pedig 17 óra 30 perckor. A két főváros között 2 óra 50 perc a repülési idő.

A bolíviai elnök parancsára bevetett kommandósok április 16-án hajnalban a Santa Cruz-i Las Americas szállodában agyonlőtték a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa-Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert, valamint őrizetbe vették a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot. Rózsa-Florest családja Santa Cruzban temette el, Michael Martin Dwyer holttestét pedig a múlt héten szállították haza.