Kényszerleszállást hajtott végre egy Budapestre tartó utasszállító

Vágólapra másolva!
Kényszerleszállást hajtott végre Prágában egy Düsseldorfból Budapestre tartó utasszállító repülőgép, miután füstöt érzékeltek a gép csomagterében. A Lufthansa járata gond nélkül landolt, a gépen utazó 35 utast és a személyzetet kisegítő járat vitte Budapestre.
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállást hajtott végre vasárnap délután a Lufthansa légitársaság Düsseldorfból Budapestre tartó utasszállító repülőgépe. A gép röviddel két óra után szállt le minden gond nélkül a prágai Ruzyne repülőtéren; eredetileg Budapesten landolt volna, de kénytelen volt megszakítani az útját, az utasokat kisegítőjárattal vitték Budapestre.

A kényszerleszállásra a prágai reptér szóvivője szerint azért volt szükség, mert a csomagtérben füstöt jeleztek az érékelők. A CRJ200-as típusú utasszállító gépet tűzoltók és mentők is várták, de az gond nélkül leszállt. Bár a repülőtéren vészhelyzetet hirdettek, a légikikötő forgalmát nem korlátozták.

A gép két hajtóművel rendelkezik, félszáz utas szállítására alkalmas. A repülőgépen 35 személy utazott, akik a Ruzyne külön ilyen esetekre kijelölt várótermeiben tartózkodnak. A reptér tájékoztatása szerint a gépet átvizsgálják, az utasokról pedig a Lufthansa gondoskodik. Az utasok rendben vannak, senkinek semmi baja nem történt.

A CTK cseh hírügynökség esti jelentése szerint az Eurowings légitársaság kisegítő járata vasárnap 17 órakor, fedélzetén az összes utassal és a Lufthansa gép személyzetével elindult Budapest felé.