Szükségállapot Mexikóban a hurrikán miatt

2009.09.01. 20:47

Sosem volt még olyan erős vihar a Mexikóban lévő Kaliforniai-félszigeten egy helyi lakos szerint, mint amilyen csütörtök reggel sújt le az előrejelzések szerint. Több városban szükségállapotot vezettek be, ezer turista már elhagyta az országot.

Szélsőségesen veszélyes hurrikán sújt le a Mexikóban lévő Kaliforniai-félszigetre - írja a CNN. A mexikói kormány kedden rendelt el szükségállapotot a Jimena hurrikán útjában álló városokban. A négyes erősségű, 230 kilométer per órás szelekkel érkező hurrikán előszele már elérte a Kaliforniai-félszigetet, az amerikai hurrikánfigyelő központ szerint Jimena csütörtök reggel éri el a területet. 

"A félszigeten sosem volt még ilyen erősségű vihar" - mondta egy helyi lakos az AFP hírügynökségnek. A félszigeten lévő Baja California Sur állam katasztrófavédelmi hatóságának vezetője szerint hétfő óta folyamatosan esik, több területet már teljesen elvágott a külvilágtól a víz.

Los Cabos város nemzetközi repülőtérét jóval a vihar érkezése előtt le fogják zárni - mondta a légikikötő egyik vezetője az AFP-nek. Eddig közel ezer turista hagyta el Mexikót a hurrikán miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK