Vágólapra másolva!
Sosem volt még olyan erős vihar a Mexikóban lévő Kaliforniai-félszigeten egy helyi lakos szerint, mint amilyen csütörtök reggel sújt le az előrejelzések szerint. Több városban szükségállapotot vezettek be, ezer turista már elhagyta az országot.
Vágólapra másolva!

Szélsőségesen veszélyes hurrikán sújt le a Mexikóban lévő Kaliforniai-félszigetre - írja a CNN. A mexikói kormány kedden rendelt el szükségállapotot a Jimena hurrikán útjában álló városokban. A négyes erősségű, 230 kilométer per órás szelekkel érkező hurrikán előszele már elérte a Kaliforniai-félszigetet, az amerikai hurrikánfigyelő központ szerint Jimena csütörtök reggel éri el a területet.

"A félszigeten sosem volt még ilyen erősségű vihar" - mondta egy helyi lakos az AFP hírügynökségnek. A félszigeten lévő Baja California Sur állam katasztrófavédelmi hatóságának vezetője szerint hétfő óta folyamatosan esik, több területet már teljesen elvágott a külvilágtól a víz.

Los Cabos város nemzetközi repülőtérét jóval a vihar érkezése előtt le fogják zárni - mondta a légikikötő egyik vezetője az AFP-nek. Eddig közel ezer turista hagyta el Mexikót a hurrikán miatt.