213-an tűntek el a Sierra Leone-i hajóbalesetben

Vágólapra másolva!
Eddig 16 holttestet és 39 túlélőt találtak a Sierra Leone-i hatóságok az ország partvidéki vizeiben, miután elsüllyedt egy túlzsúfolt hajó. 213 ember hollétéről viszont továbbra sem tudni semmit, hiába találták meg a hajó vízen úszó roncsait.
Vágólapra másolva!

213 ember tűnt el egy kompbalesetben a nyugat-afrikai Sierra Leone partjainál - írja az AP hírügynökség. Az eltűntek között nagyon sok olyan diák van, akik a tanítási szünet után tértek épp haza. Csütörtöki jelentések szerint 39 embert sikerült élve kihúzni a vízből, illetve 16 holttestet is találtak - közölte Mao Suma, a mentést irányító haditengerészeti tiszt.

"Nem hisszük, hogy több túlélőt találnánk, mert a tenger a térségben jelenleg nagyon viharos" - mondta Suma. Valószínűleg emiatt süllyedt el a fából készült lélekvesztő is. A hajó Shenge városkából tartott a Tombo nevű településre.

Ibrahim Samura, a rendőrség egyik helyi tisztviselője a tajtékzó tenger mellett a hajó túlzsúfoltságát okolta a balesetért. A hajó roncsait az AP szerint már megtalálták a viharos tengeren, de utasai zöme nincs a fedélzeten.

Sierra Leonéban ilyenkor van az esős évszak, ami sok esetben komoly viharokkal jár. Az AP szerint gyakoriak a hasonló hajóbalesetek Nyugat-Afrikában, ahol rosszminőségű az úthálózat, ezért az emberek inkább a tengeren közlekednek - gyakran igen rozoga tutajokon, hajókon.