Újabb gyanúsítottat vizsgálnak Natascha Kampusch ügyében

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették az osztrák hatóságok Natascha Kampusch elrablójának egyik barátját. A férfit azzal gyanúsítják, hogy annak idején benne volt a gyerekrablásban, és a lány éveken át tartó fogva tartásában.
Vágólapra másolva!

Újabb gyanúsított után nyomoznak Ausztriában a Natascha Kampusch-ügyben - írta vasárnap az osztrák a Die Presse. A grazi ügyészség törvénytelen fogva tartás gyanúja miatt vette őrizetbe Ernst H.- t, aki Kampusch elrablója, Wolfgang Priklopil barátjaként ismert. Priklopil nyolc és fél éven át tartotta bezárva 21 éves áldozatát. Miután azonban a lány 2006-ban megszökött, a férfi öngyilkosságot követett el, előtte azonban találkozott H.-val.

Tavaly újabb nyomozást rendeltek el az egyszer már lezárt ügyben, miután egy vizsgálat megállapította, hogy nem jártak el kellő gondossággal a hatóságok és maradtak elvarratlan szálak. Bár Kampusch többször is kijelentette, hogy nem tud tettestársakról, a rendőrség régóta gyanítja, hogy a tettesnek volt bűntársa. "Az a feladatunk, hogy tisztázzuk, több tettes volt-e. Fennáll a gyanúja, hogy H. esetleg részt vett a bűntényben" - mondta a grazi főállamügyész.