A magyar elnök miatt nem jár bizottsági ülésekre Slota

Vágólapra másolva!
A magyarellenes kijelentéseiről is ismert Ján Slota szlovák politikus szerint a magyarok bosszúja, hogy megvonják tőle egyhavi képviselő fizetését, mert nem járt be az emberi jogi bizottság üléseire. Azt mondta, azért nem megy el a bizottság üléseire, mert a testületnek magyar elnöke van.
Vágólapra másolva!

Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) magyarellenes kijelentéseiről is ismert elnöke közölte: nem jár el a parlament emberjogi bizottságának ülésére, mert annak magyar elnöke van. Mint mondta, nem fogja elpazarolni az idejét egy olyan bizottság üléseire, "amit valami MKP-s vezet", miközben neki mint SNS-elnöknek, fontos találkozója van a pártközpontban.

Slota a szlovák közszolgálati televízió vasárnapi vitaműsorában beszélt erről. Néhány hete Berényi József, a Magyar Koalíció Pártja (MKP) a szlovák törvényhozás emberjogi bizottságának elnöke azt javasolta, vonják meg Slotától egyhavi fizetését, mert nem vesz részt a bizottság ülésein, és nem is igazolta távolmaradását.

Slota a vasárnapi adásban a műsorvezető erre vonatkozó kérdésére azt felelte, hogy az MKP bosszújának tartja, hogy levonták egyhavi fizetését. A műsorban azt mondta, azért nem volt jelen a bizottsági üléseken, mert épp a parlamentben ült, és szavazott. "Nem lehetek két helyen, mivel csak egy van belőlem" - mondta.