Hívatlan vendégek is voltak Obama első díszvacsoráján

Vágólapra másolva!
Belógott egy házaspár Barack Obama amerikai elnök első hivatalos állami díszvacsorájára. A virginiai páros meghívó nélkül jutott be a rendezvényre, az esetet vizsgálja a titkosszolgálat.
Vágólapra másolva!

Meghívó nélkül vett részt egy amerikai házaspár Barack Obama amerikai elnök első fehér házi, hivatalos vacsoráján - erősítette meg az amerikai titkosszolgálat a Washington Post jelentését. A virginiai párnak azért sikerült bejutnia a rendezvényre, mert a titkosszolgálat egyik ellenőrző pontja "nem követte az előírásokat", amikor azt ellenőrizték, hogy az érkezők rajta vannak-e a meghívottak listáján - közölte Ed Donovan titkosszolgálati szóvivő.

Donovan szerint azonban az elnök nem volt veszélyben, a házaspár - Tareq és Michaele Salahi, akikről a Washingon Post azt írta, hogy "lovaspólós előkelőségek" - nem jelentettek fenyegetést, és őket is átvizsgálták a fémdetektoros kapuknál, mint az összes többi vendéget.

A vacsorán több mint 300 ember - kormánytagok, diplomaták, hollywoodi hírességek - vett részt, a díszvendég Manmohan Singh indiai kormányfő volt.

A házaspár szóvivője utóbb elutasította, hogy belógtak volna a rendezvényre, szerinte a pár teljes joggal vett részt a vacsorán. A kedden közzétett vendéglistán azonban nem szerepelt a nevük. Az eset körülményeit vizsgálja a titkosszolgálat.