Ismeretlenek lelőttek hét török katonát

Vágólapra másolva!
Őrjáratozó katonákra támadtak ismeretlen fegyveresek Törökország északi részén. A ködös időben a lövések váratlanul érték az alakulatot, hét katona meghalt.
Vágólapra másolva!

Törökországban ismeretlen fegyveresek megtámadtak egy rendfenntartó alakulatot, és agyonlőttek hét katonát. A teherautón őrjáratozó alakulat négy másik tagja megsebesült. A BBC egy török televízió tudósítására hivatkozva azt írja, a katonák egy kisebb katonai támaszpont közelében tartottak őrjáratot, amikor a ködös időben a hegyek között a támadás érte őket.

Az incidens az északi országrészben, Tokat tartomány Resadiye kerületében történt, a kurdok lakta vidéktől viszonylag távol. Ebben az országrészben ritkák a katonai célpontok elleni támadások. A Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű terroristának minősülő szervezet a délkeleti országrészben működik.

A török kormány novemberben nagyszabású változtatásokat jelentett be a mintegy 12 milliós kurd kisebbség jogainak bővítésére, viszont éppen a napokban folyik bírósági eljárás, amely azzal végződhet, hogy betiltják az ország legnagyobb kurdbarát politikai tömörülését, a Demokratikus Társadalom Pártját.

Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök a közeljövőben találkozik Barac Obama amerikai elnökkel Washingtonban.