Bezárnak több ezer éjszakai klubot Oroszországban

Vágólapra másolva!
2700 éjszakai klubot zárnak be Oroszországban, miután a 149 halálos áldozatot követelő permi diszkótűz után megvizsgálták, mennyire biztonságosak a bárok. A hatóság pár napra zárathatja be a klubokat, a bíróság dönti el, végleg be kell-e csukniuk a szabálytalan létesítményeknek.
Vágólapra másolva!

Két héttel az urali Perm egyik szórakozóhelyén pusztító tűz után az orosz hatóságok már 15 ezer orosz mulató ellenőrzésén vannak túl. "Úgy döntöttünk, hogy 2700-at bezáratunk közülük" - mondta Gennagyij Kirillov, az orosz tűzbiztonsági hivatal vezetője hétfőn. A hatóság öt napra függeszteni fel a bárok működést, a szabálytalan klubok végső bezárását csak a bíróság rendelheti el, ahogy ez négyszáz létesítmény esetében már meg is történt.

A 149 halálos áldozatot követelő permi tűzvész után Vlagyimir Putyin orosz kormányfő "az inkompetens és korrupt" hivatalnokokat vádolta a tragédiával, akik működési engedélyt adtak egy olyan klubnak, amelynek sem vészkijárata, sem pedig riasztórendszere nem volt. A bárban a pirotechnikai eszközök miatt csaptak fel a lángok, sokan pedig nem tudtak idejében kijutni az épületből. Oroszországban a nyugati államokhoz képest jóval több tűzeset történik, amelyekben csak tavaly több mint 15 ezer ember vesztette életét.