Elfogtak egy román kémet Oroszországban

Vágólapra másolva!
Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat szerint elfogtak egy diplomatát, aki a román titkosszolgálat kémjeként működött Moszkvában. A férfi állítólag éppen katonai jellegű titkos adatokat vett át, amikor lecsaptak rá az orosz hatóságok.
Vágólapra másolva!

Moszkvában elfogták a román titkosszolgálat egy munkatársát, aki diplomataként dolgozott Oroszországban - közölte az Interfax hírügynökség a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) sajtóosztályára hivatkozva.

Az FSZB szerint Gabriel Grekút, a román külső hírszerzés munkatársát, aki a moszkvai román nagykövetségen első titkári beosztásban, diplomataként dolgozott, hétfőn fogták el, amikor katonai jellegű titkos adatokat akart átvenni egy orosz állampolgártól.

"A felderítőtől a kémek felszereléséhez tartozó eszközöket koboztak el, amelyek teljes mértékben leleplezik az Oroszországi Föderáció ellen folytatott ellenséges tevékenységét" - áll a közleményben. Az AFP francia hírügynökség információi szerint a diplomatát persona non gratának, azaz nemkívánatos személynek nyilvánították az orosz hatóságok.