Helikopteres mentőakcióban vett részt Vilmos herceg

Vágólapra másolva!
Helikopteres mentésben vett részt a brit Vilmos herceg: a királyi légierő tagjaként egy kirándulás közben összeesett férfit szállítottak kórházba. A herceg alig pár órával korábban tért vissza a légierő bázisára, miután bejelentette, hogy megnősül.
Vágólapra másolva!

Helikopteres mentőakcióban vett részt Vilmos herceg csütörtökön, alig 48 órával azután, hogy bejelentette eljegyzését barátnőjével, Kate Middletonnal - írja a BBC. A 28 éves herceg egy kirándulót mentett meg, aki összeesett az észak-walesi Snowdon hegycsúcson.

Az Észak-Walesben állomásozó királyi légierő gépét és négyfős személyzetét, köztük az itt szolgálatot teljesítő Vilmos herceget csütörtök délután riasztották. A herceg csütörtökön, alig pár órával korábban tért vissza állomáshelyére, miután kedden bejelentették Londonban, hogy jövőre feleségül veszi barátnőjét, Kate Middletont.

A Greg Watkins nevű férfi több mint 900 méter magasan rekedt a Snowdonon, amely a legmagasabb walesi hegy. Azt hitték, a férfinek szívrohama van, mivel mellkas-fájdalomra panaszkodott. A helikopter a bangori kórházba szállította, ahol megoperálták.

A Sunday Mirror nevű lapnak az edzőteremben dolgozó férfi azt mondta, a közeledő helikopter zaja volt a legszebb hang, amit valaha hallott. Először nem is ismerte fel a herceget, csak mikor a kórházhoz érve a gép személyzetének egy másik tagja odasúgta neki, hogy a herceg is a gépen volt. "Ha ő, és a többiek nem lettek volna, már halott lennék" - mondta Watkins.

Októberben, az első műszakja során Vilmos herceg már részt vett egy mentőakcióban, akkor egy 52 éves férfit mentettek meg egy fúrótoronyról az angliai Morecambe-öbölben.

A herceg házassági terveiről itt olvashat bővebben!