Egy hónap után tért haza a bevásárlásból egy skót nő

Vágólapra másolva!
A zord időjárás miatt csak harminc nap után tudott hazamenni egy skót nő, aki karácsony előtt egy nappal ment el otthonról pulykát venni. Az asszonyt végül férje vitte haza, miután enyhültek az időjárási körülmények.
Vágólapra másolva!

Az 54 éves Kay Ure december 23-án indult el pulykát vásárolni a karácsonyi vacsorához, a skót felföldet sújtó kemény téli időjárás miatt azonban nem tudott hazamenni. Férjével a Nagy-Britannia északi csücskén lévő Cape Wrath nevű területen élnek, amely normális időben gyalog vagy hajóval megközelíthető, a nagy hóban azonban el volt zárva a külvilágtól, és az utolsó 11 mérföldet már nem tudta megtenni a nő.

Az asszony végül harminc nappal később jutott haza, miután férje el tudott menni érte autóval - írja a BBC. "Nagyon jó újra látni őt és boldog, hogy hazatérhetett. Ma lesz egy kis karácsonyi ünnepségünk és eszünk valami finomat" - mondta a férj, John Ure a BBC-nek. Hozzátette, hogy amikor odaköltöztek, tudták, hogy zord a környezet, és fel voltak készülve rá. A házaspár egy világítótoronyban lakik, ahol egy kávézót is üzemeltetnek.