Elnémított tévéadó miatt tüntetnek Chávez ellen

Vágólapra másolva!
Nem volt hajlandó vágatlanul közvetíteni beszédeit, ezért ellehetetlenítette egy tévéadó műsorát Hugo Chávez venezuelai elnök. A Radio Caracas Television elnémítása miatt tüntetések kezdődtek Caracasban és más városokban Venezuela-szerte.
Vágólapra másolva!

Tüntetések törtek ki a venezuelai fővárosban Caracasban és több másik településen is, miután Hugo Chávez elnök lekapcsoltatta a Radio Caracas Television (RCTV) tévéadót, mivel az nem volt hajlandó beszédeit teljes egészében sugározni. Az RCTV adását a kábelszolgáltatók nem továbbítják, mivel engedélyeik megvonásával fenyegette meg őket a kormány. Chávez egyik elnöki rendelete kötelezővé teszi az összes televízióadó számára, hogy közvetítse a kormány üzeneteit, köztük az elnök gyakran hosszadalmas heti beszédeit is.

Chávezt nem csak a tüntetők aggaszthatják, hanem alelnökének és egy miniszterének lemondása is. Ramón Carrizales alelnök, egyben védelmi- és felesége, Yuribi Ortega környezetvédelmi miniszter, személyes okokra hivatkozta nyújtotta be lemondását. Chávez a romló nemzeti valuta, az akadozó áram- és vízszolgáltatás miatt is egyre komolyabb elégedetlenséggel szembesül - írja a Guardian.