Vágólapra másolva!
Két emberrel a fedélzetén lezuhant egy helikopter, amely a haiti mentésben vett részt. A pusztító földrengés halálos áldozatainak száma a hivatalos adatok szerint 212 ezer fölé emelkedett.
Vágólapra másolva!

Helyi idő szerint csütörtök este lezuhant a Dominikai Köztársaságban egy Haitiből érkező helikopter. A fedélzeten az eddigi jelentések szerint ketten utaztak. A pilóta és a másodpilóta is életét vesztette a szerencsétlenségben. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet. A lezuhant helikopter Haiti fővárosából, Port-au-Prince-ből tartott a Dominikai Köztársaság fővárosába, Santo Domingóba. A Polgári Repülési Intézet szóvivője azt mondta: az amerikai gyártmányú R44-es helikopter a haiti mentésben vett részt, a pilóták pedig semmilyen nehézséget vagy gondot nem jeleztek útközben az irányítótoronynak.

Haitit januárban rázta meg pusztító földrengés. A legfrissebb hivatalos adatok szerint 212 ezer fölé emelkedett a halálos áldozatok száma. A becslések szerint több mint 300 ezren sérültek meg a rengésekben, és legkevesebb 1 millióan maradtak otthon nélkül. Már a katasztrófa előtt is sokan, a becslések szerint egymillióan éltek az utcán, így most a fedél nélküliek száma már meghaladja a kétmilliót.

A haiti hatóságok azt is bejelentették, hogy a földrengéskor a börtönökből megszökött 4000 rab közül eddig 100-at sikerült elfogniuk. Arra kérték az embereket, hogyha szökött rabbal találkoznak, azonnal értesítsék a hatóságokat. A szökevények között gyilkosok és erőszaktevők is vannak.