Elfogták a Hamász egyik vezetőjét

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették vasárnapra virradóra a Hamász radikális palesztin szervezet egyik vezetőjét, akit több mint tíz éve köröztek. Az izraeli hadsereg szerint több mint 70 ember halt meg olyan merényletekben, amelyeknek a szervezésében a most elfogott vezető részt vett.
Vágólapra másolva!

Az izraeli hadsereg vasárnap bejelentette, hogy elfogták a radikális palesztin szervezet, a Hamász katonai szárnyának egyik ciszjordániai vezetőjét. A 47 éves Maher Udát Ciszjordániában, Ramallah térségében vették őrizetbe vasárnapra virradóra. A férfit több mint egy évtizede körözték a zsidó állam hatóságai. Az izraeli katonai szóvivő irodája szerint olyan, Izraelben elkövetett merényletben való részvétele miatt körözték, amelyek több mint 70 izraeli életét követelték.

Uda a Hamász egyik alapító tagja. Ciszjordániában ő hozta létre a fegyveres egységeket. A paranncsainak engedelmeskedő fegyveresek állítólag lőszert is gyűjtöttek a Hamász Izrael elleni támadásaihoz és elraboltak olyan palesztinokat, akikről azt gyanították, hogy együttműködnek Izraellel - írja a BBC.

1998-ban a palesztin hatóságok ugyan letartóztatták, ám hamarosan szabadon engedték. Elfogásában a Sin Bét titkosszolgálat is részt vett.