Magyar kamionos okozott halálos balesetet Angliában

Vágólapra másolva!
A forgalommal szemben haladhatott az a kamion, amelynek magyar sofőrjét halálos baleset okozásával gyanúsítják Angliában. A sofőrt őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Halálos baleset okozásának gyanújával őrizetbe vettek kedden egy magyar kamionost Angliában. A baleset az északnyugat-angliai Cumbriában történt kedd hajnalban. A 46 éves magyar férfi által vezetett kamion egy Ford Transittal ütközött, amelynek vezetője a kórházba szállítás után meghalt. A furgon utasa nyaki sérülést szenvedett, de őt kórházi ellátása után hazaengedték. A cumbriai rendőrség veszélyt okozó járművezetéssel gyanúsítja a magyar sofőrt, és kérte a baleset tanúinak jelentkezését.

A News and Star című helyi újság internetes kiadásának kedd esti beszámolója szerint a rendőrségi vizsgálat első eredményei arra utalnak, hogy a kamion folyamatosan az út jobboldalán - vagyis a Nagy-Britanniában honos baloldali közlekedési rend alapján a forgalommal szemben - haladt.

Erre utalnak a szerencsétlenségről a helyi lap által közzétett fotók is. A képeken látszik, hogy a kamion az út jobbszélére lehúzódva, de a haladási iránnyal szemben áll. A képeken látszik a teljesen összetört kék Ford furgon is, amelynek oldala az ütközés során a rendőrség beszámolója szerint a jármű elejétől a végéig felnyílt.

A vizsgálat irányítója, Paul Kissack felügyelő a lapnak azt mondta: a kamion egy rakodótelepről hajtott ki, és Carlisle városa felé tartott, csokoládétermékekkel megrakva. A rendőrség feltételezi, hogy a teherautó már a telep kapujától végig a rossz oldalon haladhatott.