Még keresik az összetört indiai gép fekete dobozait

Vágólapra másolva!
Nagy erőkkel folyik az áldozatok azonosítása és a gép fekete dobozai utáni kutatás az indiai Mangalore-ban, ahol szombaton járt szerencsétlenül egy utasszállító repülő. A balesetben 158 ember halt meg.
Vágólapra másolva!

Még nem találták meg a szombaton az indiai Mangalore-ban szerencsétlenül járt repülőgép fekete dobozait. Az Air India Express gépe túlfutott a kifutópályán, majd leszaladt egy völgybe, és kigyulladt. A repülőtér egy domb tetején található, a kifutópályák után meredek lejtő található.

A szerencsétlenségben összesen 158 ember vesztette életét. A gépen indiai állampolgárok utaztak - sok Dubaiban dolgozó vendégmunkás -, és körülbelül 20 gyerek is volt közöttük. A baleset miatt részvétüzeneteket küldött indiának számos ország vezetése, többek között az orosz és a bangladesi, elnök, illetve a kínai és a pakisztáni kormányfő.

A mentőegységek eddig a BBC szerint 87 holttestet azonosítottak, és adtak át hozzátartozóiknak. A baleset körülményeinek vizsgálatában amerikai szakemberek is közreműködnek. Szemtanúk beszámolói szerint a gép valaminek nekiütközhetett leszállás közben. A pilóta, aki jól ismerte a repülőteret, nem adott le vészjelzést a baleset előtt.

Indiában tíz éve nem volt ilyen súlyos repülőbaleset, akkor, 2000 júliusában 50 ember halt meg Patnában.