Több mint négyszáz embert vettek őrizetbe az amerikai drograzziában

Vágólapra másolva!
Két évig tartó drogellenes műveletet zártak le szerdán az amerikai hatóságok. Az igazságügyi miniszter szerint azonban hiába fogtak el 2200 embert és foglaltak le 62 tonna marihuanát, ez még így is csak egy győztes csata marad a nagy háborúban.
Vágólapra másolva!

Már 2200 embert vettek őrizetbe az amerikai drogellenes hatóságok a drogbandák ellen indított akcióban - írja a BBC. A művelet legalább két éve tart, és szerdán elérte csúcspontját, amikor 429 embert vettek őrizetbe az Egyesült Államok 15 tagállamában. A hatóságok jelentős mennyiségű metamfetamint, marihuánát és heroint is lefoglaltak.

Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter szerint az elfogások és lefoglalások szétszedhetik a drogbandák műveleteit. Azonban Holder figyelmeztetett: ez csak egy megnyert csata volt a háborúban.

A kapcsolódó nyomozás célja, hogy feltárja a drog elosztását, és az eladásból származó pénzek, illetve a pénzből vett fegyverek csempészetét Mexikóba.

A hatósági művelet 22 hónapja alatt mintegy 150 millió dollár értékű drogot, 2,2 tonna kokaint, fél tonna metamfetamint és 62 tonna marihuanát foglaltak le. Holder szerint ez volt eddig a legkiterjedtebb és legsikeresebb drogellenes művelet az Egyesült Államokban.