Fidel Castro sovány, de jól van

Vágólapra másolva!
December óta először fényképezték le Fidel Castrot: a volt kubai elnök egy tudományos központba látogatott. A fényképeken nagyon sovány ugyan, de a kutatóközpont igazgatója szerint jól néz ki, és szellemileg is nagyon friss.
Vágólapra másolva!

December óta először jelentek meg fényképek az interneten Fidel Castroról. A Kubai Kommunista Párt 83 éves vezetője a havannai Nemzeti Tudományos Központba látogatott a héten. A látogatásról először két helyi újságíró tett fel mobiltelefonnal készült képeket az internetre, majd nem sokkal később az állami internetes portálon is közöltek képeket, amelyeket Castro fia, Alex készítette saját apjáról. (A fényképeket ezen a linken nézhetik meg.)

A képeken Castro fehér melegítőben van, és vidáman beszélget a központ munkatársaival. Az egyik újságíró azt írta blogjában, hogy Fidel Castro sovány ugyan, de jól néz ki, és a kutatóközpont igazgatója szerint szellemileg nagyon friss.

Fidel Castro, aki 49 éven át állt a szigetország élén, azóta nem jelent meg nyilvános rendezvényen, hogy 2006 júliusában egy államtitokként kezelt betegség arra kényszerítette, hogy átadja a hatalmat öccsének, Raúlnak. Castróról utoljára tavaly decemberben tettek közzé fényképeket a nicaraguai államelnökség honlapján. A BBC azt írja, a volt elnökről 2006 óta nem készültek nyilvános helyen fényképek.