Szomáliai kalózok foglaltak el egy panamai teherhajót

Vágólapra másolva!
Elfoglaltak egy cementszállító hajót a szomáliai kalózok az Ádeni-öbölben hétfő reggel. A panamai hajó a biztonságosnak ítélt tengersávban hajózott, mégis fegyveresek kezére került, és a megsegítésére küldött helikopter sem tudta megmenteni.
Vágólapra másolva!

Szomália kalózok kerítettek hatalmukba hétfő reggel az Ádeni-öbölben egy panamai zászló alatt közlekedő teherhajót - jelentette az Atalanta elnevezésű európai uniós kalózellenes haditengerészeti misszió parancsnoksága.

A 17 ezer 300 tonnás, Suez nevű vízi jármú 23 fős legénységével cementet szállított, legénységét egyiptomi, indiai, pakisztáni és Srí Lanka-i tengerészek alkotják. A hajó olyan biztonságosnak ítélt tengersávban haladt, amelyet a kalózkodás elleni nemzetközi szervezetek javasolnak a kereskedelmi hajóknak.

A kalózok előbb tüzet nyitottak a Suezra, majd a fedélzetére nyomultak. A hajónak a támadást megelőzően még volt ideje vészjelzést leadnia, ezért a haditengerészeti misszió egy helikoptert indított a helyszínre. A helikopter személyzete azonban már csak megállapítani tudta, hogy a hajót megszállták a kalózok.