Meggyilkolták Nicaragua New York-i főkonzulát

Vágólapra másolva!
Bronxi lakásában meggyilkolták Nicaragua New York-i főkozulát, aki épp az ENSZ közgyűlésre indult volna. A rendőrségnek egyelőre nincs gyanúsítottja, és azt sem tudni, mi vezethette a gyilkost. 
Vágólapra másolva!

Meggyilkolták Nicaragua New York-i főkonzulját csütörtökön. A diplomata holttestére sofőrje talált rá, aki az ENSZ Közgyűlés ülésére vitte volna. A sofőr helyi idő szerint még csütörtök délelőtt kopogott be Cesar Mercado bronxi lakásának ajtaján. Miután nem kapott választ, benyitott, és vérben fagyva találta meg a főkonzult. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a férfit megkéselték: hasbaszúrták és elmetszették a torkát.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a gyilkosságot két késsel hajtották végre, mindkét eszközt - köztük egy 30 centiméteres pengehosszúságú kést - megtalálták a helyszínen. A rendőrségnek egyelőre nincs gyanúsítottja, és az indíték sem ismert.

A főkozult utoljára egy nappal korábban látták élve. "Nem voltak ellenségei. Mindenki szerette, aki ismerte. Amikor először hallottam, hogy meghalt, azt hittem természetes ok miatt halt meg" - mondta egy barátja. A 34 éves Mercado 2001 óta dolgozott az Egyesült Államokban, kezdetben a nicaraguai ENSZ-nagykövet munkatársaként. Egyedülálló volt, családja a közép-amerikai országban él.

Mercado éppen az ENSZ Közgyűlés ülésére indult volna, amikor meggyilkolták. A New York-i eseményen a 192 ország vezetői közt ott van Daniel Ortega nicaraguai államfő is.