Állítólagos gilisztás saláta miatt vizsgálják a Kreml konyháját

Vágólapra másolva!
Gilisztás salátát kapott a Kremlben tartott díszvacsorán - állítja egy orosz területi kormányzó. A Kreml vizsgálatot indított a konyhán, de perrel fenyegeti a kormányzót is.
Vágólapra másolva!

Megvizsgálják a Kreml konyhájának salátakészítő részlegét, miután egy kormányzó arra panaszkodott, hogy gilisztás salátát szolgáltak fel neki egy állami vacsorán, jóllehet az illetékesek kétségbe vonják Dmitrij Zelenyin tveri területi kormányzó állítását. Zelenyin a Twitteren tett közzé egy fotót egy gilisztáról, amelyről azt állítja, hogy a Christian Wulff német államfő tiszteletére rendezett kedd esti vacsorán találta a salátájában.

A Kreml egyik szóvivője közölte a helyzet abszurditása ellenére is ellenőrzik a konyhát. Szerintük a Zelenin által közzétett kép nem is a Kremlben készült, mivel másfajta tányér szerepel rajta, mint amit a keddi vacsorán használtak. Ha a vizsgálat nem derít fel semmilyen rendellenességet, a kormányzónak számolnia kell tette jogi következményeivel - figyelmeztettek. Zelenin már kitörölte a kérdéses bejegyzést és a fotót is - jelentette a Moscow Times.