Újra keresni kezdik a lezuhant Air France-gép fekete dobozát

Air France, légibaleset, repülőszerencsétlenség, mentőcsónak, Repülőgép alkatrész, Brazília
Vágólapra másolva!
Újabb vizsgálatot indítanak a tavaly lezuhant Air France-gép darabjai után. Májusban már behatárolták, hol lehetnek a gép fekete dobozai, de nem sikerült őket a felszínre hozni. Az kutatást az elhunytak rokonai is szorgalmazták, akik szeretnének végre választ kapni arra, hogy miért zuhant bele a gép az Atlanti-óceánba.
Vágólapra másolva!

Újabb vizsgálatot indít az Air France a tavaly júniusban az Atlanti-óceánba zuhant Airbus darabjai, különösen a repülési adatokat rögzítő eszközök után - írja a BBC. A gép 228 emberrel a fedélzetén zuhant le, minden utas meghalt, köztük négy magyar és egy szolvákiai magyar állampolgár is. Bár egy május eleji kutatás során már meg tudták határozni, hogy hol lehetnek a gép fekete dobozai, azokat nem tudták felszínre hozni így még mindig nem tisztázott, hogy mi okozta a balesetet.

A jövő februárra tervezett újabb kutatást az áldozatok hozzátartozói is szorgalmazták, aki végre pontosan tudni szeretnék, hogy mi okozta a balesetet. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a gép sebességmérője hamis értékeket közölt, de a szakértők szerint a balesetben más tényezők is közrejátszottak. A szakértők arra számítanak, hogy ha megtalálnák a fekete dobozokat, akkor a rögzített adtok és beszélgetések választ adhatnának arra, hogy mi okozta a tragédiát.