Obama váratlanul Afganisztánba látogatott

Vágólapra másolva!
Pénteken váratlanul Afganisztánba utazott Barack Obama amerikai elnök, ahol többek között áttekinti az USA afganisztáni stratégiáját, de Hamid Karzai afgán elnökkel személyesen nem fog találkozni.
Vágólapra másolva!

Barack Obama amerikai elnök pénteken váratlanul Afganisztánba érkezett. Obama nem találkozik Hamid Karzai afgán elnökkel - aki a hivatalos indoklás szerint a kedvezőtlenre fordult időjárási körülmények miatt Kabulban maradt -, csak telefonon fognak egyeztetni egymással.

Az elnök tanácskozik az amerikai parancsnokokkal, felkeres egy kórházat, kitűntetéseket adományoz és beszédet mond amerikai katonák előtt. Az elnök és a Nemzetbiztonsági Tanács tagjai a tervek szerint a közeli napokban fogják áttekinteni az Afganisztánban az Egyesült Államok által követendő stratégiát és döntenek majd annak esetleges módosításáról.

Az amerikai elnökök és alelnökök rendszerint a hálaadás napjának környékén keresik fel a külföldön állomásozó amerikai csapatokat, de idén Obama ezt nem tette meg. Obama másodszor látogatott el Afganisztánba az amerikai fegyveres erők főparancsnokaként.