Nyolc napig dekkolt egy kocsmában a hó miatt hét ember Angliában

lion inn blakey ridge, napokig a kocsmában rekedtek a hó miatt
Vágólapra másolva!
Hatméteres hófal zárt el nyolc napra egy észak-angliai kocsmát a világtól, benne hét emberrel. Az ötfős személyzet és egy házaspár teázva, italozva és söröstálcákon szánkózva ütötte el az időt, amíg szombaton kiszabadították őket.
Vágólapra másolva!

Nyolc napot töltött a hó fogságában hét ember egy brit kocsmában. A Yorkshire északi részén lévő North York Moors nemzeti park legmagasabb pontján (a tengerszint felett 404 méterrel) fekvő Lion Innt (oroszlán fogadó) még előző pénteken szakította el a külvilágtól a havazás, egy több mint hat méter magas hótorlasszal.

Egy Dralgintonból érkezett pár, illetve az öttagú személyzet rekedt a fogadóban, akik különösebb baj nélkül megúszták a kalandot, mivel a vendéglátóhelynek rendes hálószobái vannak, illetve ételből és italból sem szenvedtek hiányt. A sörből például ki sem fogytak. A pár végül egy hóekét követve autózott el a legközelebbi városig, de a személyzet maradt.

Daniel Butterworth főszakács szerint csak az első három napban ütötték el az időt erős italozással, de aztán felhagytak vele. "Kis dolgokkal foglaltuk el magunkat: megfőztük a teát, ittunk egy italt, játszottunk, aztán ágyba bújtunk. Van vezeték nélküli internetünk, a tévé működik, úgyhogy jól elvoltunk" - idézte a BBC.

Nappal ki is mentek a hóra és söröstálcákon szánkóztak, de nem volt minden fenékig tejfel. "Kissé megőrültem, furcsa dolgokat csináltam, például magamban kezdtem beszélni" - mondta Butterworth, aki szerint a végére elég unalmassá vált az elzártság.