Ismét elnapolták a leányfalui gázoló kiadatási ügyét Írországban

A magyar hatóságok által három év letöltendő börtönbüntetésre ítélt Francis Ciarán TOBIN ír férfi a felesége társaságában távozik egy dublini bíróságról 2011. január 18-án, miután a kiadatási ügyében tartott meghallgatást elnapolták, leányfalui ír gázoló
Vágólapra másolva!
A dublini felsőbíróság február 11-éig elnapolta a leányfalui gázoló, Francis Ciarán Tobin kiadatási ügyét.
Vágólapra másolva!

Továbbra sem döntött az ír bíróság a leányfalui gázoló ügyében. A korábbi beszámolók arról szóltak, hogy a dublini bíróság tavaly év végén lezárta a tárgyalási folyamatot, és akár már a keddi tárgyalási napon ítéletet hirdethet.

Forrás: MTI/EPA
Tobin távozik a bíróságról

A testület azonban ismét elnapolta a döntést, leghamarabb február 11-én születhet ítélet az ügyben. Az eddigi bírósági tárgyalások jobbára az eljárás elnapolásáról és az adatkiegészítések elrendeléséről szóltak.

Francis Ciarán Tobin még 2000. április 9-én gázolt halálra két kisgyermeket Leányfalubann, amikor előzés közben felhajtott a járdára. A két- és ötéves gyermek a helyszínen meghalt.

Az ír férfi, aki egy ír biztosító magas beosztású vezetője volt, megbízatása lejártával 2000 novemberében elhagyta Magyarországot. A magyar bíróság 2002-ben három év szabadságvesztésre ítélte. Francis Ciarán Tobint 2009 novemberében őrizetbe vették Dublinban, de szabadlábon védekezhet.