Újabb hóvihar zúdult New Yorkra

Vágólapra másolva!
Újabb hóvihar zúdult New Yorkra és a környékére. A zord téli időjárás gondot okoz a közúti és a légi közlekedésben is. A erős havazás napokkal ezelőtt már elérte az ország déli államait. Több iskolában szünetelt a tanítás, a lefagyott utak miatt pedig sokan az autópályákon rekedtek.
Vágólapra másolva!

Elérte New Yorkot és környékét is az a hóvihar, amely az utóbbi napokban az Egyesült Államok déli részét sújtotta. A kemény téli időjárás gondot okoz a közúti forgalomban és a légi közlekedésben is. A New York-i Central Parkra több mint húsz centiméternyi hó hullott. Az erős havazás miatt több ezer repülőjáratot kellett törölni.

Michael Bloomberg, New York polgármester kritikusan nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy New York csak a karácsonyi időszak után tudta kezelni a kritikus hó helyzetet. Az utak ugyanis nem voltak letakarítva, több metró nem közlekedett, továbbá a mentősök is csak nagy nehézségek árán tudták ellátni feladataikat.

Az ország déli részén kedden az ónos eső és a havas eső okozott gondot. Az iskolákat bezárták, az utak lefagytak, a vezetékek pedig leszakadtak. A hatóság emberei felszólították a lakosságot, hogy ha tehetik ne induljanak útnak. A hóvihar miatt sokan az autópályákon rekedtek Georgiában és Arkansasben is.

Meteorológusok szerint pár napig még biztosan lefagyott útszakaszokra számíthatnak az ország déli államaiban autózók. Enyhülés a hét vége felé érkezik csak.