Brit tinit is letartóztattak az arctalan hackercsoportra lecsapó rendőrök

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte az Anonymus hackercsoport egy feltételezett tagját a brit rendőrség. A 16 éves fiú, és a korábban a WikiLeaks-ügybe is belefolyó hackercsapat elleni akcióban az FBI is részt vett.
Vágólapra másolva!

Letartóztatták az Anonymus néven működő hackercsoport egyik feltételezett tagját Londonban - közölte a brit Telegraph. A 16 éves fiú elfogásában az FBI is részt vett, a fiú előzetes letartóztatásba került. A fiú a gyanú szerint kapcsolatban állt az Anonymus néven ismert, magukat elkötelezett jogvédőknek tartó hackercsoporttal.

A londoni akció előtt még az Egyesült Államokban 14 hackert tartóztatott le a rendőrség, miután a hackerek korábban támadást indítottak a PayPal ellen, amikor az internetes pénzátutalással foglalkozó cég letiltotta a WikiLeaks számláit. Az ügynek köze lehet a 16 éves fiú letartóztatásához. - írja a Telegraph.

Az Anonymus nevű csoport nevéhez köthető több céges weblap, valamint hatósági online felületek elleni támadások világszerte, feltehetőleg a csoport tagjai törtek be a szcientológia egyház és az Apple szerverére is. Decemberben az Anonymus egy időre használhatatlanná tette a MasterCard és a Visa weboldalát is, állításuk szerint ehhez csak olyan szoftvereket használtak, amelyek ingyenesen beszerezhetők az interneten.

A csoport a Telegraph szerint júniusban szövetséget kötött a Lulz Security néven ismert hackercsoporttal, akik korábban a Sony és a CIA rendszerébe is bejutottak.

A 2600 című amerikai hackermagazin júniusban arról írt, hogy 25 százalékra teszik azoknak az amerikai hackereknek a számát, akiket beszervezett az FBI. A Guardian szerint az Anonymus sem kivétel ez alól, erről újabban a tagok egymás elleni támadásai, fórumokról való kitiltásai tanúskodnak.