Rekordértékű zsákmányt szerzett vissza a bűnözőktől a brit rendőrség

Vágólapra másolva!
Több mint 160 millió fontnyi értéket szerzett vissza a rendőrség a bűnözőktől Nagy-Britanniában a 2010-2011-es időszakban - közölte a brit belügyminisztérium csütörtökön. A bűnözés húsz-negyven milliárd fontnyi kárt okoz évente Nagy-Britanniában.
Vágólapra másolva!

Bűnözők több mint 160 millió fontnyi zsákmányát szerezte vissza 2010-2011-ben a rendőrség Nagy-Britanniában, ez a szám a legmagasabb az új brit bűnügyi törvény 2002-es bevezetése óta - írja a Guardian csütörtökön a brit belügyminisztérium által közölt adatokra hivatkozva.

A jelentés szerint 49 millió fontnyi ingóság, mint például sportautók, órák, gyémánt ékszerek, márkás ruhák vagy porcelánkészletek már visszakerültek jogos tulajdonosukhoz. A rendőrség további 831 millió font értékben foglalt le készpénzt, vagy kábítószert a bűnözőktől tavaly - írja a Guardian.

A brit rendőrség adatai szerint hatezer bandába tömörülve 38 ezer tagja van a brit szervezett bűnözésnek, amely főleg a kábítószer-kereskedelemmel, embercsempészettel, elektronikus bűnözéssel foglalkozik, de sokan közülük a hagyományos módját választják a bűnözésnek, autótolvajok vagy fegyveres rablással foglalkoznak.

A brit hatóságok számításai szerint a szervezett bűnözés éves szinten húsz-negyven milliárd font kárt okoz a gazdaságnak.