Hazatért a júniusi merényletben megsebesített jemeni kormányfő

Vágólapra másolva!
Közel három hónapos Szaúd-arábiai gyógykezelés után hazatért Mohamed Mudzsavar jemeni miniszterelnök, elsőként a júniusi merényletben megsérült jemeni vezetők közül.
Vágólapra másolva!

Hazatért Szanaába Mohamed Mudzsavar jemeni miniszterelnök kedden, elsőként azon jemeni felsővezetők közül, akik az Ali Abdalláh Száleh elnök elleni merényletben sebesültek meg, majd Szaúd-Arábiában kaptak gyógykezelést. A kormányfő hazatéréséről a jemeni állami televízió számolt be.

A jemeni elnök - több más vezetővel együtt - súlyosan megsebesült az ellene június 3-án végrehajtott merényletben. Két hónapon át egy rijádi katonai kórházban ápolták, és bár augusztus 16-án elhagyhatta az egészségügyi intézményt, csak most tért haza a sivatagi királyságból.

Száleh, aki már szintén elhagyhatta a kórházat, betegágyán váltig állította, hogy hazatér, és tárgyalásokat szorgalmazott a kormány és fél évig tüntető rendszerbírálók között. Politikai ellenfelei azonban minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megakadályozzák a 33 éve hatalmon lévő elnök hazatérését.