Autóba rejtett pokolgép ölt meg csaknem húsz embert az ENSZ nigériai központjánál

Vágólapra másolva!
Feltehetően bomba robbant az ENSZ-nek a nigériai fővárosban található épületénél. Az incidensben meg nem erősített hírek szerint tizennyolcan meghaltak, többen megsérültek.
Vágólapra másolva!

Robbanás rázta meg az ENSZ épületét a nigériai fővárosban, Abujában. A Reuters hírügynökség azt jelentette, hogy bomba robbant, meg nem erősített hírek szerint az incidensben legkevesebb tizennyolcan meghaltak, sokan megsérültek. Az épület közelében található az Egyesült Államok, illetve Libéria nagykövetsége is, így nem túl zsúfolt környék, bár gyakorta vannak itt járókelők.

Alkasim Abdulkadir nigériai újságíró a CNN amerikai hírtelevíziónak elmondta: a robbanás helyszínén mentőalakulatok igyekeznek kiszabadítani az embereket a romok alól. Az abujai Nemzet Kórházban közölték: nagyon sok sérült érkezett hozzájuk, többen súlyos állapotban. Be kellett rendelniük szabadnapos munkatársaikat is.

Az ENSZ genfi szóvivője megerősítette, hogy bombatámadás érte a világszervezet abujai épületét. Az intézményben egyébként mintegy négyszázan dolgoznak. Szemtanúk szerint előbb volt a robbanás, majd egy belső fal ráomlott több emberre.

A nigériai katasztrófavédelmi hatóság szóvivője szerint autóba rejtett pokolgépet robbantottak fel. A jármű áthaladt az épületegyüttes első két kapuján, utána hozzták működésbe a robbanó szerkezetet. A merényletért senki sem vállalta a felelősséget.

Az abujai rendőrség központjánál júniusban robbant egy autóba rejtett pokolgép. A merénylettel akkor a Boko haram iszlamista csoportot gyanúsították meg.