Vérfürdő volt a pakisztáni Karacsiban az elmúlt három napban

Vágólapra másolva!
Többeket megkínoztak, lelőttek és zsákban dobtak az utcára; összesen 52 embert öltek meg a pakisztáni Karacsiban az elmúlt három napban.
Vágólapra másolva!

Újabb négy halottat találtak a Pakisztán déli részén fekvő kikötővárosban, Karacsiban - közölte a pakisztáni rendőrség. Szerdán 17 embert öltek meg Pakisztán legnagyobb városában, a csütörtökön tovább tomboló erőszakhullámban pedig további 31 ember vesztette életét. Sok áldozatot megkínoztak, lelőttek, és zsákban dobták őket az utcára.

Bűnbandákat okolnak azért, hogy az elmúlt hónapokban megnőtt az emberölések száma a kikötővárosban. A bandák híresztelések szerint kapcsolatban állnak a város főbb politikai pártjaival is. Karacsi hírhedt az etnikai és politikai összetűzésekről, a jelenlegi erőszakhullám azonban meghaladja a szokásos mértéket. Csak júliusban háromszáz ember esett erőszakos cselekmények áldozatául a pakisztáni nagyvárosban.

Pakisztánban augusztus 14-én ünneplik a függetlenség napját, az ünnepséget több merénylet is megzavarta, az események erősíthették fel az erőszakhullámot Karacsiban is. A független pakisztáni államot 1947. augusztus 14-én kiáltották ki az indiai brit uralom megszűntekor.