Autókba pakolt hullákat találtak Mexikó második legnagyobb városában

Vágólapra másolva!
Autókba rejtett holttesteket találtak egy mexikói nagyváros forgalmas csomópontjában, a helyi főügyész szerint a kocsikban akár 23 halott is lehet. A gyilkossággal a városban működő drogkartellek üzentek, ami azt jelezheti, hogy Mexikó második legnagyobb városát, az eddig békés Guadalajarát is elérte a kíméletlen drogháború.
Vágólapra másolva!

Több mint 20 holttestet találtak a mexikói hatóságok csütörtökön az ország második legnagyobb városában, Guadalajarában. A halottakat a négy és fél milliós nagyváros egyik fő közlekedési csomópontjánál helyezték el, a kocsikban egy üzenet is volt a gyilkosságokat elkövető drogkartellektől - írja a Reuters hírügynökség helyi lapokra hivatkozva. Az nem derült ki, hogy mi állt az üzenetekben, de a helyi főügyész közölte, hogy akár 23 halott is lehet a kocsikban.

Guadalajara városát eddig viszonylag megkímélte az ország több részén dúló drogháború, amelyben az egymással vetélkedő drogkartellek gyilkolják egymást és a civil lakosságot. Ez a régió a Sinaloa kartell központjának számított, de a közelmúltban megjelentek a rivális kartellek, köztük a különös kegyetlenségéről ismert Los Zetas, amelynek tagjai között idén egy magyar nőt is elfogtak (erről itt olvashat). Azóta jelentősen megugrott a gyilkosságok száma a városban.

A most talált holttestek mindössze 500 méterre voltak attól az épülettől, ahol szombaton egy hatalmas nemzetközi könyvvásár nyílik meg. Egy nappal korábban ugyanennek a tartománynak a fővárosában, Culiacanban 16 szénné égett holttestet találtak a hatóságok.