Alagútásó tolvajok rámoltak ki egy argentin bankot

Vágólapra másolva!
Több mint száz értékmegőrző kazettát rámoltak ki tolvajok egy Argentin bankban, miután 30 méteres alagutat ástak a bank páncélterméig. A betörés a szilveszteri hétvégén történt, a riasztó többször megszólalt, de a rendőrök nem fogtak gyanút, mert a bank bejárata sértetlen volt.
Vágólapra másolva!

Alagutat ásva rámoltak ki egy bankot a szilveszteri hétvégén Argentínában. A tettesek több mint száz értékmegőrző kazettát ürítettek ki Banco Provincia nevű, állami tulajdonban lévő pénzintézet egyik Buenos Aires-i páncéltermében. A betörést csak hétfőn vették észre a munkába érkező alkalmazottak. Azt nem közölték, hogy mekkora összeget tulajdonítottak el a tolvajok. A BBC szerint hétfőn több száz dühös, megkárosított ügyfél gyülekezett az épület előtt.

A feltételezések szerint a betörők hat hónapon keresztül ásták a bank páncélterméhez vezető harmincméteres alagutat, amelyet szellőzéssel és világítással is elláttak. Az alagút bejárata egy közeli házban volt, amelyet tavaly júliusban béreltek ki a tettesek. A nyomozók szerint meglepően pontosan értek el az alagúttal a bank páncélterméhez a tolvajok, ezért nem zárható ki, hogy egy banki alkalmazott is segítette őket. A betörés éjszakáján többször is megszólalt a riasztó, de a kiérkező rendőrök - látva, hogy a bankfiók bejárata sértetlen - nem intézkedtek.