Távozik posztjáról Robert Gibbs, a Fehér Ház szóvivője

Vágólapra másolva!
A jövőben nem Robert Gibbs lesz a Fehér Ház szóvivője. Utódját egyelőre még nem nevezték meg. A posztra két személyt is esélyesnek tartanak. Egyikőjük Jay Carney, Joe Biden alelnök sajtósa, a másik pedig Bill Burton, a Fehér Ház helyettes szóvivője.
Vágólapra másolva!

Február végén távozik posztjáról a Fehér Ház szóvivője, Robert Gibbs - olvasható a BBC-n. Az elnöki stáb vezetője teljesen azonban nem szakad el munkahelyétől. Továbbra is tanácsokkal látja el a Fehér Házat, illetve külső tanácsadóként Barack Obama amerikai elnök újraválasztási kampányában is segédkezik majd.

Robert Gibbs szenátorsága óta dolgozott Obama mellett. Amerikai lapértesülésekből már korábban kiderült, hogy az elnök jelentősen átalakítja kabinetjét elnöki ciklusának második felére, amelynek során komoly konfliktusok várhatók közte és a képviselőházban többségbe került republikánusok között.

Egyelőre nem tudni, hogy ki lesz Gibbs utódja. Egyes hírek szerint Jay Carney, Joe Biden alelnök sajtósa és a Times egykori tudósítója, illetve Bill Burton, a Fehér Ház helyettes szóvivője is esélyes a pozícióra.