Vágólapra másolva!
Nukleáris sugárzást mérő érzékelőket kap Magyarország az Egyesült Államoktól, hogy hatékonyabban tudjon fellépni a nukleáris anyagokat csempésző terroristák ellen az egyik biztonságpolitikával foglalkozó amerikai honlap szerint. A világsajtóban leginkább a Mol-alkalmazottak meggyilkolása miatt volt téma Magyarország.
Vágólapra másolva!

A Pakisztánban megölt két Mol-alkalmazott haláláról számos médium beszámolt a BBC-től a Washington Postig. Csütörtökön megtámadták a Mol konvoját, és a a két alkalmazott mellett négy katonát is megöltek, két alkalmazottat pedig elraboltak. Az áldozatok és az elrabolt emberek mind pakisztáni állampolgárok voltak.

A Bloomberg arról számolt be, hogy a Vattenfall AB, a legnagyobb skandináv energetikai cég elhalasztotta magyarországi villamosenergia-export-terveit a válságadó miatt. A cég egyik vezetője azt mondta a Bloomberg szerint, hogy a válságadó miatt nem Magyarországon jegyzik be a leányvállalatot, így 2011-ben első félévében elindulhat az export. A hírről bővebben ide kattintva olvashat.

Hordozható sugárzásmérőket ad Magyarországnak az Egyesült Államok - írja a biztonságpolitikával foglalkozó Global Security News Wire a National Nuclear Security Administrationre (Nemzeti Nukleáris Biztonsági Hivatal) hivatkozva. A támogatás a Second Line of Defense (Második Védelmi Vonal) keretében érkezik Magyarországra annak érdekében, hogy a veszélyes nukleáris anyagokat szállító csempészek és terroristák ellen minél hatékonyabban védekezhessünk.