Csak a gyerekeit hagyták életben egy orosz maffiavezérnek

Vágólapra másolva!
Egy sztavropoli ház garázsában holtan találtak nyolc felnőttet - öt férfit és három nőt -, mindegyikükkel lövések végeztek. Egyikük Vlagyimir Szlezajev, a helyi bűnözőkörök ismert alakja.
Vágólapra másolva!

Megölték Vlagyimir Szlezajevet, a sztavropoli alvilág egyik legismertebb alakját - közölték az orosz hatóságok pénteken késő este. A 61 éves Szlezajevet a villájának garázsában találták meg hét másik hulla társaságában, mindegyikükkel lövések végeztek. Az áldozatok között volt Szlezajev családjának néhány tagja, valamint a férfi néhány alkalmazottja, egy kutyasétáltató, a gyerekek nevelőnője és a sofőr. Egy csecsemő és egy kilencéves kisfiú életben maradt az emeleten, feltehetőleg elkerülték a gyilkosok figyelmét.

Szlezajev a sztavropoli Déli piac igazgatója, és egyben Han néven a helyi bűnözőkörök ismert alakja volt, többszörösen büntetett előéletű, és 2004-2005-ben tagja volt egy etnikai alapon szerveződött bűnszövetkezetnek. Nem ez volt ellene az első merénylet: 2003-ban már kísérletet tettek a megölésére, de akkor csak a felesége halt meg.

Oroszországban két hónapja egy 12-szeres gyilkosság keltett nagy feltűnést. A kubanyi Kuscsovszkajában egy módos házban 12 embert, köztük több gyereket öltek meg. A nyomozás során kiderült, hogy az egyik helyi vállalkozó egy általa szervezett, semmitől vissza nem rettenő bűnbanda segítségével sápolt mindenkit, megvesztegette a rendőröket és más illetékeseket, fel egészen a megyei szintig, és több gyilkosságot, valamint több nemi erőszakot követtek el az évek során, amelyek ügyében még csak nyomozás sem volt.

A sztavropoli illetékesek vasárnap reggel siettek hangsúlyozni: semmi ok arra, hogy az ott történteket a kuscsovszkajaihoz hasonlítsák.