Észak-kaukázusi volt a domogyedovói merénylő

Vágólapra másolva!
Egy húszéves észak-kaukázusi férfi volt az öngyilkos merénylő a domogyedovói repülőtéren - közölte az orosz nyomozó bizottság. A terrorakció 35 emberéletet követelt.
Vágólapra másolva!

Az orosz nyomozó bizottság szerint egy észak-kaukázusi férfi hajtotta végre a 35 halálos áldozatot követelő merényletet a domogyedovói repülőtéren, hétfőn.

Közleményükben azt írják, hogy azonosították a terroristát, aki felrobbantotta magát. Egy 20 éves férfiról van szó, de a nevét nem árulják el, hogy azonosíthassák és letartóztathassák a terrorakció szervezőit és a merénylő cinkosait.

Vlagyimir Markin szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a merénylő minden jel szerint külföldieket akart megölni, hiszen a nemzetközi járatok érkezési várótermében robbantott.

A hivatalos adatok szerint a halálos áldozatok között 27 orosz, két tádzsik, egy üzbég, két osztrák és egy-egy német, ukrán és brit állampolgár szerepel. Ez volt az első eset, hogy egy moszkvai támadás a hatóságok véleménye szerint külföldieket vett célba. Még egyetlen terrorista csoport sem vállalta magára az akciót.

A repülőtéren történt robbantás sebesültjei közül több mint 120-at még kórházban ápolnak és egyes források szerint 12, mások szerint 19 állapota súlyos vagy életveszélyes.