Egy rendőr miatt taposták halálra egymást egy nigériai gyűlés résztvevői

Vágólapra másolva!
Halálos tömegpánik tört ki egy stadionban tartott választási gyűlésen Nigériában, miután egy rendőr a levegőbe lőtt. A megijedt emberek egymást taposták agyon a stadion kapujában, legalább 11 résztvevő életét vesztette.
Vágólapra másolva!

Tizenegy embert taposott halálra a tömeg egy választási gyűlésen, Nigéria déli részén - jelentette szombaton az afrikai ország rendőrsége. A Niger folyó deltájában fekvő egyik településen, Port-Harcourtban Goodluck Jonathan államfő tartott választási gyűlést, de a tömegrendezvényen pánik tört ki. A tumultusban a 11 áldozaton kívül 29-en megsebesültek.

A Reuters által bemutatott képsorok szerint a halálos tülekedés után elszórt cipők, ruhák, táskák borították a környéket, a hatóságok pedig női holttesteket pakoltak egy furgonra. Egy szemtanú a hírügynökségnek azt mondta, hogy a választási gyűlés helyszínéül szolgáló stadion kapujánál az emberek feltorlódtak, majd egymásra zuhantak.

A pánikot szemtanúk szerint az váltotta ki, hogy egy rendőr a levegőbe lőtt, miközben a tömeg a stadionba igyekezett bejutni. Jonathan elnök megrendülésének és szomorúságának adott hangot a bekövetkezett halálesetek miatt.

A 150 milliós afrikai országban áprilisban tartanak általános választásokat.